Ligging Crescendo Park

Crescendo Park is een herontwikkelingsplan voor het voormalige terrein van Govers Bouwmaterialen. Gelegen tussen de Oijenseweg, Foulkesstraat en de Hertogensingel te Oss. Het nieuwbouwproject Crescendo Park ligt aan de noordzijde van Oss ligt op steenworp afstand van het centrum.

Wonen in Oss

Oss heeft de voordelen van een stad én de voordelen van een dorp. Wonen in Oss betekent stedelijke voorzieningen en dorpse gastvrijheid.

Denk bijvoorbeeld aan het Museum Jan Cunen en theater De Lievekamp. Die zijn bekend in heel Nederland. Een levendig centrum met vele activiteiten en Oss heeft een groot subtropisch Golfbad. Het cultuurpodium Groene Engel biedt muziek, theater en film voor jong en oud. Uitgaan en sporten komen bij elkaar in het sportcomplex De Rusheuvel.

Oss werkt aan een talentencampus met scholen, bedrijven, een stadion en sportvelden dicht bij elkaar. Hier kunnen jongeren modern en aantrekkelijk onderwijs volgen. Oss heeft ook horizonscholen, middelbare scholen van VMBO tot VWO tweetalig en een ROC. In de bijzondere kinderboerderij De Elzenhoek leren kinderen de natuur kennen. Na afloop kunnen ze spelen in de fantasierijke speeltuin Elckerlyc.

Oss heeft 90.000 inwoners met 150 verschillende nationaliteiten. Ossenaren houden van gezelligheid en vinden elkaar in sportverenigingen, carnavalsverenigingen, vrijwilligerswerk, moskeestichtingen, de jongerenraad, buurtverenigingen en wijk- en dorpsraden. Oss is een gemeente met veel parken, 21 dorpen en de twee vestingstadjes Megen en Ravenstein. Kamperen kan in de mooie natuurgebieden De Maashorst en Herperduin. Er zijn fiets- en wandelroutes door prachtige bossen, heide, polders en langs 35 kilometer Maas.

Krachtig en met lef …dat is Oss!
Oss is een economisch sterke stad. Er zijn 5400 verschillende bedrijven en 41.500 banen in de industrie, landbouw, zorg, farmacie, logistiek en dienstverlening. Oss is goed bereikbaar met de auto via de A-50 en A-59. De N329 is de Weg van de Toekomst. Er zijn drie NS stations. Oss heeft de grootste binnenhaven van Nederland en is goed bereikbaar voor vrachtschepen. Oss is een krachtige stad met ondernemende mensen. De ontwikkeling van het Life Sciences Park laat zien hoe Ossenaren elkaar snel opzoeken om samen te werken. En met de Kracht van Oss willen ondernemers de economie en werkgelegenheid versterken. Oss heeft lef en durft verder te kijken dan Oss zelf. Samen met andere gemeentes in Brabant Noordoost werkt Oss aan projecten voor culturele, sociale en economische zaken. Voorbeelden zijn de As-50 en de 5 Sterren Regio. Uit de hele regio komen mensen werken en winkelen in Oss. Oss loopt voorop met duurzaamheid. Het gemeentehuis is het meest duurzame verbouwde gemeentehuis van Nederland. De gemeente stimuleert Ossenaren om duurzaam te bouwen, wonen en werken. Oss is een van de millenniumgemeenten, die wereldproblemen als honger en armoede willen terugdringen

(bron: website gemeente oss )

Meer informatie

over dit project?

Bekijk de brochure of neem contact met ons op.